Horizonreis Bologna

 

Op zondag 6 april vertrokken we met vijftien leerlingen uit 4 havo, en 4 en 5 vwo in het kader van een uitwisseling naar Bologna. Het thema van deze reis was fotografie/tekenen. Onze leerlingen, die al via de sociale media contact hadden gelegd met hun gastheer/vrouw, werden op het vliegveld in Bologna heel enthousiast begroet door deze Italiaanse leerlingen en hun ouders.

 

Het eerste ‘programmapunt’ was een uitgebreide lunch bij het gastgezin. Hiermee begon voor onze leerlingen de onderdompeling in de fascinerende Italiaanse cultuur. In de dagen erna hebben de leerlingen enkele lessen bijgewoond op het Liceo Classico Luigi Galvani, een stadswandeling gemaakt en de prachtige stad Florence bezocht.

 

Maar tijdens dit alles hebben ze zich vooral beziggehouden met fotografie: zowel digitaal als analoog. Op donderdag hebben ze zelf hun zwart-witfilm ontwikkeld, een dag later beleefden ze het magische moment dat hun foto langzaam zichtbaar werd in de bak met ontwikkelaar.Het was voor zowel de leerlingen als de begeleidende docenten een inspirerende en zeer geslaagde week.

 

Klik hier voor de foto's van Bologna 2014


Karin Jansen
Ria Horstman

Coornhert Lyceum

Contact: horizon@coornhert.eu